Quantcast
Πρόεδρος ΟΤΟΕ: Προϋπόθεση για την άρση των capital controls η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος ΟΤΟΕ: Προϋπόθεση για την άρση των capital controls η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

δημοσιεύτηκε:

Η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άρση των capital controls στις τράπεζες στην Ελλάδα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Σταύρος Κούκος ο οποίος υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης.

Ο κ. Κούκος, στο περιθώριο συγκέντρωσης τραπεζοϋπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκε απόψε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει μια αισιόδοξη πορεία, να αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και να μπορέσει η οικονομία να λειτουργήσει ελεύθερα είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και πρόσθεσε: “αυτό είναι ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης που πρέπει να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες διαφορετικά η χώρα θα βυθίζεται σε πολύ δύσκολους και δύσβατους δρόμους”.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είπε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εκτίμησή του είναι αρνητική. “Θεωρούμε ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε σχέση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, φορτώνουν βάρη πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αβεβαιότητά μας για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις γιατί παρατείνεται η αβεβαιότητα των επιπτώσεων των μνημονίων”, είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κούκος.

Εξάλλου, για τα εργασιακά – ασφαλιστικά ζητήματα ο κ. Κούκος ενημερώνοντας τους τραπεζοϋπαλλήλους, ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι η γενικότερη αβεβαιότητα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη δημιουργούν δυσμενείς εξελίξεις, επειδή – όπως είπε – οι νέες τεχνολογίες, και η συνεχιζόμενη κρίση έχουν άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της οικονομίας και στις τράπεζες. “Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι οι τράπεζες πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να στηριχτεί η οικονομία τα νοικοκυριά για να πάρει μπρος η χώρα για να δούμε ένα καλύτερο αύριο”, τόνισε.

Το κλιμάκιο της ΟΤΟΕ ενημέρωσε τους τραπεζοϋπαλλήλους για τις εξελίξεις στις τράπεζες και την οικονομία, την υλοποίηση ρυθμίσεων της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που εκκρεμούν, την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών και την προστασία της απασχόλησης, καθώς επίσης και τις περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών στα εργασιακά – ασφαλιστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.