Quantcast
Ενδιαφέρον υπό όρους των ΕΛΠΕ για τις αποθήκες της Jetoil - enikonomia.gr
share

Ενδιαφέρον υπό όρους των ΕΛΠΕ για τις αποθήκες της Jetoil

δημοσιεύτηκε:

Νέα διάσταση αποκτά η υπόθεση της διάσωσης της εταιρείας Jetoil, καθώς μετά τη ρωσικών συμφερόντων Centracore Energy, ενδιαφέρον για την εταιρεία ή για πάγιά της φέρεται έτοιμος να εκδηλώσει και ο όμιλος των ΕΛΠΕ.

Το ενδιαφέρον ενδέχεται να εκδηλωθεί αυτόνομα ή μαζί με άλλον παίκτη, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τις εξελίξεις γύρω από την πρόταση διάσωσης της Jetoil που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται τράπεζες, πιστωτές, μέτοχοι και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής.

Η διαδικασία διάσωσης στη βάση της πρότασης της Centracore,σύμφωνα με το energypress  στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, με πρόβλεψη για μερική διαγραφή υποχρεώσεων και εξόφληση των υπολοίπων μέσω του τιμήματος που θα καταβληθεί. Ωστόσο εναλλακτικά μπορεί να μεταφερθούν υποχρεώσεις στο νέο σχήμα.

Κομβικό σημείο για τη διαδικασία είναι η αποδοχή της πρότασης από τους κύριους πιστωτές, δηλαδή τις τράπεζες. Εδώ οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Έτσι ενώ η μέχρι στιγμής εικόνα ήταν ότι δεν έχουν καταγραφεί αντιρρήσεις, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει η φημολογία ότι κάποιες εκ των πιστωτριών τραπεζών δε θεωρούν επαρκείς τις εγγυήσεις που έχουν προσκομιστεί από την εταιρεία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.