Quantcast
Αύξηση των πωλήσεων λιανικής στην ευρωζώνη τον Απρίλο - enikonomia.gr
share

Αύξηση των πωλήσεων λιανικής στην ευρωζώνη τον Απρίλο

δημοσιεύτηκε:

Aυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, όπως δείχνουν εκτιμήσεις που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Οι πωλήσεις λιανικής στο μπλοκ των 19 σημείωσαν μικρή άνοδο, κατά 0,1%, τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάιο, γνωστοποίησε η στατιστική υπηρεσία. Η αύξηση ήταν κάπως μικρότερη σε σχέση με την άνοδο 0,2% που ανέμενε η αγορά κατά μέσο όρο.

Σε ετήσιους όρους, ο όγκος των πωλήσεων λιανικής αυξήθηκε κατά 2,5%, έναντι πρόβλεψης 2,3% των οικονομολόγων που συμβουλεύτηκε το Reuters.

Η μηνιαία άνοδος του Απριλίου αντισταθμίστηκε από μια πτωτική αναθεώρηση στα στοιχεία του Μαρτίου, σε άνοδο 0,2% από προηγούμενη εκτίμηση για 0,3%.

Η ετήσια άνοδος των πωλήσεων του Μαρτίου αναθεωρήθηκε ανοδικά, σε 2,5% από 2,3% που είχε εκτιμήσει νωρίτερα η Eurostat.

Τον Απρίλιο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κυρίως λόγω των τροφίμων, των ποτών και προϊόντων καπνού, τα οποία σημείωσαν μηνιαία άνοδο της τάξης του 0,6%.

Οι καταναλωτές περιόρισαν τις αγορές μη εδώδιμων προϊόντων, μιας ευρείας κατηγορίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενδύματα και υποδήματα.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν πτώση 0,2% στη Γερμανία και 0,1% στη Γαλλία, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,6% στην Ισπανία.

Πάντως, παρά την αναθεώρηση και την μικρότερη από το αναμενόμενο αύξηση, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος. Πρόκειται για μια ένδειξη ότι οι αγοραστές δείχνουν να μην έχουν προς το παρόν επηρεαστεί από τον υψηλότερο πληθωρισμό στο μπλοκ.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9% τον Απρίλιο, πριν υποχωρήσει στο 1,4% το Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.