Quantcast
Βενιάμης: Να φέρουμε περισσότερους Έλληνες ναύτες στα ελληνόκτητα πλοία - enikonomia.gr
share

Βενιάμης: Να φέρουμε περισσότερους Έλληνες ναύτες στα ελληνόκτητα πλοία

δημοσιεύτηκε:

«Η ελληνική ναυτιλία είναι και επιθυμεί να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της. Η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους θα πρέπει να γίνει ξανά προτεραιότητα της πολιτείας».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης, όπου βραβεύθηκαν οι ναυτικοί με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία που τερμάτισαν το 2013 τη σταδιοδρομία τους, ενώ απονεμήθηκαν και υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

«Στο πρόσωπο των δύο ναυτικών που βραβεύονται σήμερα, αναγνωρίζεται η ναυτοσύνη των Ελλήνων καθώς έχουμε πετύχει να κατέχουμε μια μεγάλη ναυτιλία, όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και σε επίπεδο ποιότητας και υψηλής παροχής θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ προσθέτοντας ότι η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και επιθυμεί να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τον τόπο της.

Μίλησε για την ανάγκη να γίνει εκ νέου προτεραιότητα της πολιτείας η ενθάρρυνση του ναυτικού επαγγέλματος για τους νέους και ότι σε αυτό θα βοηθήσει η βελτίωση του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ενεργοποίησης της δυναμικής, για απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία.
«Και στους δύο στόχους, η Πολιτεία θα μας βρει ουσιαστικούς αρωγούς, με ρεαλιστικές προτάσεις, που λαμβάνουν υπόψη τον καθοριστικό παράγοντα της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας μας» συμπλήρωσε ο Θ. Βενιάμης.

Οι βραβευθέντες ναυτικοί, που έλαβαν βραβείο 3.000 ευρώ ο καθένας από τον πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι ο Χρήστος Μεντεσίδης και ο Δημήτρης Γερμαλίδης.

Ο Χ. Μεντεσίδης γεννήθηκε το 1950 και συνταξιοδοτήθηκε ως πλοίαρχος Β’ τάξης, έχοντας συνολική θαλάσσια υπηρεσία 28 χρόνια, 7 μήνες και 15 ημέρες, όλη σε ποντοπόρα πλοία. Το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία του ομίλου Νιάρχου αλλά και στη Maran Tankers.

Ο έτερος βραβευμένος είναι ο Δημήτριος Γερμαλίδης, γεννημένος το 1952 στον Έβρο. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013 ως μάγειρος με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 30 χρόνια, 1 μήνα και 29 ημέρες, εκ των οποίων τα 28 χρόνια, 11 μήνες και 25 ημέρες σε ποντοπόρα πλοία. Μεγάλο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία των εταιρειών Eletson, Kristen Navigation και Delta Tankers.

Οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές, σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία, απονεμήθηκαν ως εξής:

Την υποτροφία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, ύψους 10.000 δολαρίων, στη μνήμη του πρώην προέδρου της, Αντώνη Χανδρή, έλαβε ο Ιωάννης Καμπιανάκης. Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1993. Τον Ιούνιο του 2016 απέκτησε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης με άριστα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο «Κουίν Μέρι» (Queen Mary) στο διεθνές ναυτικό δίκαιο.

Την υποτροφία εις μνήμην Νικολάου Τραυλού, ύψους 10.000 ευρώ, έλαβε ο Δημήτριος Κοντοβράκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου της Πάτρας με βαθμό 7.53. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ναυτικής Μηχανολογίας» (Marine Engineering) στο Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ (Strathclyde) στη Γλασκώβη.

Την υποτροφία χορηγίας της Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου, ύψους 15.000 δολαρίων, έλαβε η Ευαγγελία Βαγιωνίτη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Τον Νοέμβριο του 2014 απέκτησε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό λίαν καλώς. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Queen Mary («Κουίν Μέρι»).

H υποτροφία του ιδρύματος Lloyd’s Register, ύψους 10.000 λιρών Αγγλίας, δόθηκε στη Φραγκίσκα Ρούσσου. Γεννήθηκε το 1994 στη Σύρο. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με βαθμό άριστα. Θα ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές τον Σεπτέμβριο στο «Cyber Security Risk Management» στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (Southampton). Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Lloyd’s Register Quality Assurance στον Πειραιά.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος -Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ υπαρχηγός ΤΟΥ Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.