Quantcast
Eurostat: Αύξηση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη- Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Eurostat: Αύξηση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη- Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οριακή αύξηση της τάξεως 0,4% σημείωσε ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Eurostat.

Σε ετήσια βάση η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,5% στην Ευρωζώνη και κατά 1,4% στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από αύξηση 1,4% και 1,1% αντίστοιχα το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, το πρώτο τρίμηνο του 2017, συνολικά 234,2 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. είχαν απασχόληση στην Ε.Ε. των 28 εκ των οποίων 154,8 εκατ. στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσίας.

Για την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν αύξηση της απασχόλησης κατά 1% το πρώτο τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, έπειτα από πτώση 0,8% το δ΄ τρίμηνο. Σε ετήσια βάση η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκαν σε Εσθονία (+2,8%), Μάλτα (+1,7%), Σουηδία (+1,2%) και Ιρλανδία (+1,1%), ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν σε Λετονία (-1,9%), Ρουμανία (-1,2%), Κροατία (-0,6%) και Λιθουανία (-0,5%).










share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.