Quantcast
Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Το Δημόσιο και οι τράπεζες προχωρούν πιο αποφασιστικά σε μέτρα κατά των οφειλετών τους, προκειμένου το πρώτο να ενισχύσει τα έσοδα του προϋπολογισμού και οι δεύτερες να επιτύχουν τους στόχους για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, εις βάρος 1,6 εκατ. φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς την εφορία. Περισσότερες από 530 κατασχέσεις και δεσμεύσεις διενεργούνται καθημερινά.

Ωστόσο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεχίζουν να διογκώνονται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ το μήνα. Σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τράπεζες και ιδιώτες, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να διακόψουν την αποχή από πλειστηριασμούς, που διήρκησε 8 μήνες. Το επόμενο διάστημα θα βγουν στον σφυρί περισσότερα από 5.000 ακίνητα.

Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές, οι τράπεζες σχεδιάζουν να αγοράσουν οι ίδιες τα ακίνητα προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω μείωση των αξιών και να τα αξιοποιήσουν στη συνέχεια.

Ο ρυθμός εκποίησης των ακινήτων θα επιταχυνθεί από τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι πλήρως λειτουργική η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά.

Πηγή: Η Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.