Quantcast
Xoυλιαράκης: Mείωση των φορολογικών βαρών ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός - enikonomia.gr
share

Xoυλιαράκης: Mείωση των φορολογικών βαρών ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός

δημοσιεύτηκε:

“Eχουμε κάνει πολλά, θα πρέπει να γίνουν και άλλα” ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης από το συνέδριο του Economist.

“Πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και η γραφειοκρατία” και τούτο παρά τα όσα έχουμε κάνει, ανέφερε επισημαίνοντας ότι “περισσότερα βέβαια χρειάζονται στην δημοσιονομική μας πολιτική”.


Κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σ’ αυτή τη φάση» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα συνεδρίου του Economist.

«Όλοι ξέραμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018» έσπευσε να προσθέσει το κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενο στις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χουλιαράκης έστειλε σήμα για τη μείωση των φορολογικών βαρών «ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός».

Παράλληλα, εξήρε τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και σημείωσε ότι «δεν έχουμε δει ξανά τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007».


Υποστήριξε ότι η οικονομία ξεκινά μία τροχιά ανάπτυξης από το 1ο τρίμηνο του 2017 αλλά και ότι “έχουμε κάνει πολλά για να βελτιώσουμε την ρευστότητα του τραπεζικού τομέα είπε “βλέπουμε μία εισροή καταθέσεων” ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι “Πρέπει να κηρύξουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος,

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.