Quantcast
Στο 4,875% το επιτόκιο του ελληνικού πενταετούς ομολόγου - enikonomia.gr
share

Στο 4,875% το επιτόκιο του ελληνικού πενταετούς ομολόγου

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λονδίνο που μεταδίδει το Bloomberg κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,875%.



Αντίθετα σύμφωνα με το Reuters το επιτόκιο στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,75% σύμφωνα με πηγές των αναδόχων.


Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.


Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι το επιτόκιο θα διαμορφωθεί κοντά στο 4,5%, ενδεχομένως και χαμηλότερα και η έκδοση θα υπερκαλυφθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Επίσης έχει θέσει ως στόχο, από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, την εισροή τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ στα «ταμεία» του Ελληνικού Δημοσίου.

Πάντως αναλυτές της ING εκτιμούν πως το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει περί τα 3 δισ. ευρώ, ωστόσο, θεωρούν πως το μέγεθος θα εξαρτηθεί τελικά από το αποτέλεσμα της παράλληλης πρότασης επαναγοράς για το ομόλογο με λήξη τον Απρίλιο του 2019.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.