Quantcast
Αποφάσεις «βόμβα» με επιστροφή συντάξεων! - enikonomia.gr
share

Αποφάσεις «βόμβα» με επιστροφή συντάξεων!

δημοσιεύτηκε:

Αποφάσεις-σοκ με επιστροφή συντάξεων παίρνουν στα χέρια τους οι νέοι δικαιούχοι, καθώς καλούνται όχι μόνο να «χωνέψουν» τις μειώσεις που προκύπτουν από τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα επιστρέψουν ένα μέρος της οριστικής ή ακόμη και ολόκληρη σύνταξη, καθώς η προσωρινή που έλαβαν ήταν μεγαλύτερη από την τελική.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», οι πρώτες αποφάσεις του ΕΦΚΑ που κρύβουν αυτές τις «βόμβες» δείχνουν διαφορές μεταξύ οριστικής και προσωρινής σύνταξης, οι οποίες φτάνουν έως και τα 1.500 ευρώ.

Μάλιστα, σοβαρό αναμένεται να είναι το πρόβλημα για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς και εργαζόμενους λοιπών ειδικών μισθολογίων.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο για δικαιούχους των 454 ευρώ που θα πρέπει να επιστρέψουν στον ΕΦΚΑ 1.108 ευρώ για 12 μήνες από τη διαφορά της προσωρινής σύνταξης που ήταν μεγαλύτερη, στα 546 ευρώ.

Βάσει νόμου, τονίζει η εφημερίδα, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει είτε εφάπαξ, είτε σε 7 μήνες με παρακράτηση 151 ευρώ από την οριστική σύνταξη.

Για το διάστημα αυτό ο συνταξιούχος θα ζει με 302 τον μήνα ή αν καταβάλει το ποσό εφάπαξ, θα μείνει απλήρωτος για 2,5 μήνες!

Με βάση το ρεπορτάζ, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς οι διαφορές που θα ζητηθούν πίσω από τους ασφαλισμένους -ιδίως από όσους προέρχονται από τον ΟΑΕΕ- δεν θα είναι μόνο από την προσωρινή τους σύνταξη, η οποία κατά κανόνα είναι μεγαλύτερη, αλλά θα προστεθούν και οι τυχόν οφειλές τους στα Ταμεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.