Quantcast
Spiegel: Ο Μακρόν είναι η καλύτερη εκδοχή του Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Spiegel: Ο Μακρόν είναι η καλύτερη εκδοχή του Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Στην επίσκεψη Μακρόν αναφέρεται αναλυτικά στην ηλεκτρονική του έκδοση και το Spiegel σχολιάζοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος είναι «Η καλύτερη εκδοχή του Σόιμπλε», όπως είναι και ο τίτλος του άρθρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο  Εμ. Μακρόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, όντας «νέος σε ηλικία όπως ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πάνω του το στίγμα του παλαιού πολιτικού κατεστημένου αλλά και ως εκπρόσωπος της ισχυρότερης μεσογειακής χώρας στην ΕΕ που αποτελεί αντίβαρο στους αυστηρούς Γερμανούς.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι η εμμονή του Μακρόν σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις θυμίζει μάλλον περισσότερο τον γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε παρά τον αριστερό Τσίπρα». 

Και το Spiegel εστιάζει περισσότερο στο κάλεσμα που απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος προς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βέβαιος ότι οι γάλλοι επιχειρηματίες θα ανταποκριθούν και μάλιστα άμεσα εμφανίστηκε ο έλληνας υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του προς το Spiegel: ‘Σύντομα οι Γάλλοι θα επενδύσουν μαζικά, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στις υποδομές και σε άλλους τομείς’, όπως είπε. «Το γαλλικό ενδιαφέρον είναι πραγματικό», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι στον αντίποδα και η Ελλάδα ετοιμάζεται να επενδύσει και να αγοράσει γαλλικά όπλα. Τους επόμενους 8 με 12 μήνες αναμένεται η υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, ανέφερε προς το Spiegel μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.