Quantcast
Ντομπρόβσκις: Εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης ως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης ως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

“Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους” τόνισε και πάλι σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις επεσήμανε παρόλ’ αυτά ότι “εκείνο που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι προθεσμίες, αλλά η ουσία”.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, σημαντικό είναι να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, όσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.


Συνεχίζοντας, ο ίδιος είπε πως η Επιτροπή εργάζεται υπό την υπόθεση ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι εφικτό να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα έστελνε θετικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και παραμένει σε αυτό το δρόμο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής προσέθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία είναι ένας κατάλογος κυρίως εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.