Quantcast
Tσίπρας: Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Tσίπρας: Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο ΑλέξηςΤσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια, από τη θέση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα: Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια περίοδος ιδιαίτερα σκληρών και αποτυχημένων, προγραμμάτων.

Όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις. Έχουμε άνοδο της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών επιχειρήσεων, με τη διάσωση και την επέκταση του ΕΔΟΕΑΠ, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, με συμφωνία για ρύθμιση οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με την καταβολή του μερίσματος.

«Η απόδοση της οικονομίας και η υπέρβαση των στόχων του προγράμματος, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε και φέτος στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, για την στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του Προγράμματος και της οικονομίας, όσο και την γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική» και πρόσθεσε: «τελικά, η ίδια ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει υποτάξει το ύφος, το ήθος, τις τακτικές, και τις πρωτοβουλίες της σε δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της άκρας ανοησίας».

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας, είπε πως η κυβέρνηση «εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά».

«Όσο γρηγορότερα σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια με σοβαρά θέματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών, τόσο το καλύτερο για τον τόπο… Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα» συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε σε μια αποφασιστική καμπή και για την πορεία της οικονομίας και για την πορεία της χώρας αλλά και την πορεία της διακυβέρνησης, με πολλά και μεγάλα μέτωπα ανοιχτά, αλλά με τους μαχητές- όλους μας- πιο έμπειρους, πιο σκληραγωγημένους, πιο αποτελεσματικούς , πιο υποψιασμένους. Διανύσαμε μια δύσκολη πορεία , απομένουν τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης πορείας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι κρατάμε τις υποσχέσεις μας, ότι θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς συγκυρίες με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Και αυτό αφορά στον καθένα από εμάς από όποια θέση κι αν υπηρετεί αυτή την υπόθεση. Σήμερα, περισσότερο από χθες, περισσότερο από ποτέ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δηλώνω αθεράπευτα αισιόδοξος . Θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.