Quantcast
Αχτσιόγλου από Βρυξέλλες: Ο κόσμος της εργασίας έχει επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου από Βρυξέλλες: Ο κόσμος της εργασίας έχει επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος

δημοσιεύτηκε:

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO).

Στην τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας αναγνώρισε την πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά θέματα στο πλαίσιο της ενωσιακής πολιτικής, γεγονός που αποτυπώθηκε στην πρόσφατη διακήρυξη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης”, σημείωσε η υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας τη σταθερή απομείωση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. “Ωστόσο, οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες είναι ακόμη ανησυχητικά διευρυμένες, κυρίως επειδή το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς και την παραγωγικότητα την περίοδο της κρίσης περιορίσθηκε μέσω της μείωσης των μισθών και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της εργασίας να επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος”, υπογράμμισε η κα Αχτσιόγλου.

Αντιπαραθέτοντας την εικόνα αυτή με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. ​

Κλείνοντας την παρέμβασή της και απευθυνόμενη στους ομολόγους της είπε: “οφείλουμε να αποδίδουμε στους κοινωνικούς δείκτες την ίδια σημασία με αυτή που αποδίδουμε στους δημοσιονομικούς και να προχωρήσουμε πέρα από τις απλές συστάσεις, θεσμοθετώντας μηχανισμούς ελέγχου και συμμόρφωσης σε μετρήσιμους κοινωνικούς στόχους”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.