Quantcast
Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε κάθε άνεργο από 18 έως 24 ετών - enikonomia.gr
share

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε κάθε άνεργο από 18 έως 24 ετών

δημοσιεύτηκε:

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου.

Μητσοτάκης: Λαϊκισμός και φιλοδώρημα το επίδομα

Για λαϊκισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ στους άνεργους νέους που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σε παρέμβασή του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, επισημαίνοντας πως δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. «Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα» είπε χαρακτηριστικά.

Τζανακόπουλος: Περιμέναμε τον χαρακτηρισμό “φιλοδώρημα” από τον Τζανακόπουλο

Απάντηση στις επικρίσεις τoυ Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το επίδομα των 400 ευρώ στους άνεργους νέους, το οποίο χαρακτήρισε φιλοδώρημα, δίνει με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον χαρακτηρισμό “φιλοδώρημα” για το επίδομα στους νέους ανέργους από τον πορφυρογέννητο των ελίτ», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στην ανάρτηση του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.