Quantcast
Αχτσιόγλου: Πραγματικό θαύμα αυτό που συνέβη με τον ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Πραγματικό θαύμα αυτό που συνέβη με τον ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

“Είναι ένα πραγματικό θαύμα αυτό που συνέβη με τον ΕΦΚΑ” τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στη Βουλή. Κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, η υπουργός Εργασίας είπε ότι όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ΕΦΚΑ, το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης είχε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, υπήρχαν περισσότερες από 380.000 απλήρωτες συντάξεις και αυτά μετά από 12 διαδοχικές περικοπές συντάξεων.



«Είναι ένα πραγματικό θαύμα, με δεδομένα τα οικονομικά του συστήματος δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αυτό που συνέβη με τον ΕΦΚΑ αφού ενώ είχε προϋπολογιστεί στο ξεκίνημα του ότι θα είναι ελλειμματικός κατά 750 εκατομμύρια, αλλά τελικά το 2017 κλείνει με τον ΕΦΚΑ να έχει πλεόνασμα περισσότερα από 300 εκατομμύρια. Πρόκειται για θετική ανατροπή που προσεγγίζει το 1 δισεκατομμύριο», είπε η υπουργός Εργασίας.

Η ίδια πρόσθεσε δε, ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο η υπεραπόδοση του 2017 όσο και η επίτευξη των στόχων του 2018 οφείλεται στην πολύ θετική πορεία του κοινωνικού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στην πολύ θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.