Quantcast
Χειρότερος τζίρος για τα εμπορικά καταστήματα το πρώτο εορταστικό Σαββατοκύριακο - enikonomia.gr
share

Χειρότερος τζίρος για τα εμπορικά καταστήματα το πρώτο εορταστικό Σαββατοκύριακο

δημοσιεύτηκε:

Απογοητευτική ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα για το πρώτο εορταστικό Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Ίσως, οι αγοραστές ήθελαν να κάνουν μια πρώτη έρευνα αγοράς και να κάνουν τα ψώνια τους χθες και σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι η κοσμοσυρροή στους δρόμους και το γιορτινό κλίμα δεν αντικατοπτρίστηκε μέχρι σήμερα στις εισπράξεις των καταστημάτων. Η αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου (το προηγούμενο), προκύπτει ότι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 18,3% των καταστηματαρχών, ίδιο τζίρο δήλωσε το 21,1%, χειρότερο τζίρο το 59,2% και δεν ξέρω-δεν απαντώ δήλωσε το 1,4%.



Εξάλλου, η πλειονότητα των καταστηματαρχών στην Ερμού ενημέρωσε ότι καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν η Κυριακή, στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν το Σάββατο, ενώ στην Πατησίων και το Παγκράτι, οι καταστηματάρχες είπαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.