Quantcast
Στον ΕΦΚΑ η χορήγηση συντάξεων του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Στον ΕΦΚΑ η χορήγηση συντάξεων του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Αρμόδιος και για τις συντάξεις του Δημοσίου θα είναι από τα τέλη Απριλίου 2018 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς μεταφέρεται από το Γενικό Λογιστήριο στον φορέα η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στις συντάξεις του Δημοσίου .

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα στον ΕΦΚΑ, η οποία θα υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Συντάξεων.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα θα διαρθρώνεται ως εξής:

  • Τμήμα Α’ – Τμήμα Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολιτικών Συντάξεων.
  • Τμήμα Β’ – Τμήμα Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Συντάξεων υπαλλήλων Ο.Τ.Α., Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ειδικών Κατηγοριών.
  • Τμήμα Γ’ – Τμήμα Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολεμικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.
  • Τμήμα Δ’ – Τμήμα Διενέργειας Μεταβολών και δειγματοληπτικών ελέγχων.

Το πολυνομοσχέδιο αναφέρει πως για τις ανάγκες μερικής στελέχωσης της Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα συνιστώνται στον ΕΦΚΑ 52 οργανικές θέσειςμόνιμου προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν από υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα στη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση, για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα πρέπει να καλυφθεί τουλάχιστον το ήμισυ των ανωτέρω θέσεων, μέχρι 30.4.2018.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.