Quantcast
Φωτίου: Η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 260 εκατ. ευρώ δεν είναι αναδιανομή της φτώχειας - enikonomia.gr
share

Φωτίου: Η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 260 εκατ. ευρώ δεν είναι αναδιανομή της φτώχειας

δημοσιεύτηκε:

“H ισονομία και η προστασία του παιδιού, είτε είναι ένα, είτε δύο κ.ο.κ. είναι η πολιτική μας”, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη στις ρυθμίσεις για την παροχή επιδομάτων, και απαντώντας στις επικρίσεις τις αντιπολίτευσης “περί αναδιανομής της φτώχειας”, έκανε λόγο για αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 260 εκ. ευρώ, γεγονός που αίρει τέτοιες αιτιάσεις.

“Είναι αυτό αναδιανομή της φτώχειας; Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί σε καμία λογική. Φτιάξαμε ένα σύστημα με κανόνες για όλους, χωρίς αυθαιρεσίες, γιατί το προηγούμενο ήταν αυθαίρετο και βόλευε, αφού με λίγα λεφτά δινόταν στη μικρότερη πληθυσμιακή ομάδα – στους τρίτεκνους και πολύτεκνους – που είναι 100.000 από τις συνολικά 800.000 οικογένειες που παίρνουν τα προνοιακά-οικογενειακά επιδόματα” ανέφερε η κ. Φωτίου και προσέθεσε πως δινόταν με ευκολία, κατ΄αποκοπή και ανεξαρτήτως εισοδήματος, 500 ευρώ κατά κεφαλήν στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, ανεξαρτήτως αν όλοι οι άλλοι έπαιρναν ελάχιστα λεφτά.

“Αυτό ήταν το εφεύρημα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και οι άλλοι, με ένα ή δύο παιδιά, έμειναν εκτός, γιατί αυτή η μεγάλη μάζα, 700.000 οικογένειες, είναι με ένα ή δύο παιδιά και έπαιρναν 40 ευρώ ανά παιδί στην πρώτη κατηγορία, μετά έπαιρναν 23 ευρώ, μετά 27 ευρώ και μετά έπαιρναν 13 ευρώ για κάθε παιδί” σχολίασε και χαρακτήρισε “ντροπή” το να μιλά κανείς για μέτρο εναντίον της υπογεννητικότητας.

Αναφερόμενη στις νέες ρυθμίσεις, η κ. Φωτίου είπε πως άλλαξαν τα “οικονομικά περιθώρια” της πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας, που είναι και η πιο αδύναμη, έναντι των άλλων δύο εισοδηματικών, με αποτέλεσμα να μπαίνουν περισσότεροι δικαιούχοι από ό,τι μέχρι σήμερα σε αυτήν και το σύστημα να γίνεται πια “δίκαιο και καθαρό”.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε επίσης ότι διανέμονται 910 εκ. ευρώ σε 138.000 οικογένειες, εκ των οποίων 50.000 τρίτεκνες και τετράτεκνες, και συμπλήρωσε ότι θα αυξηθούν όλα τους τα επιδόματα και θα δουν τεράστιες αυξήσεις – ενώ παραδέχθηκε πως σε άλλες οικογένειες – τρίτεκνες και τετράτεκνες – θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.