Quantcast
Σεντένο: Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θέλει προληπτική γραμμή στήριξης - enikonomia.gr
share

Σεντένο: Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θέλει προληπτική γραμμή στήριξης

δημοσιεύτηκε:

“Σαφείς αποφάσεις σε ό, τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα αναμένουμε να λάβουμε σήμερα” τόνισε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο ίδιος ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι “αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές”, ενώ πρόσθεσε ότι “το πιο σημαντικό είναι να έχει η ελληνική κυβέρνηση την κυριότητα του προγράμματος”.

Ο Μάριο Σεντένο ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων ότι πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.