Quantcast
Reuters: Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την επικείμενη έκδοση επταετούς ομολόγου - "Αγκάθι" το χρέος - enikonomia.gr
share

Reuters: Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την επικείμενη έκδοση επταετούς ομολόγου – “Αγκάθι” το χρέος

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση της προσέλκυσης μακροπρόθεσμων επενδυτών στην επικείμενη έκδοση επταετούς ομολόγου, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης, προσθέτει, η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών επενδυτικών ταμείων, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο μεγάλοι επενδυτές ομολόγων ανέφεραν ότι μάλλον δεν θα συμμετέχουν στην επικείμενη πώληση ελληνικών τίτλων, καθώς εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, ενώ ένας τρίτος είπε ότι θα κινηθεί προσεκτικά.


Για άλλους επενδυτές, όμως, η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη έκδοση ομολόγου προσφέρει νέες ευκαιρίες.
Όσον αφορά την οικονομία της Ελλάδας, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Jeffrey Franks, είπε ότι η χώρα έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και με την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και ότι το Ταμείο δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος.

Χρειάζονται όμως, μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία της χώρας και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά την λήξη του προγράμματος, πρόσθεσε ο κ.Franks

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.