Quantcast
Νουί: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη μείωση των "κόκκινων" δανείων των ελληνικών τραπεζών - enikonomia.gr
share

Νουί: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη μείωση των “κόκκινων” δανείων των ελληνικών τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ορίσει το χρηματικό ποσό που διατεθεί στις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που αυτές χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, άφησε να εννοηθεί η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Όπως ανέφερε η κ. Νουί, παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες είχαν δείκτη CET 1 ύψους 17,1% το Δεκέμβριο του 2017 ,εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να μειωθεί το υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕ), που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των συνολικών ανοιγμάτων τους.
Η επικεφαλής του SSM ξεκαθάρισε ότι, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά  τις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Οι ελληνικές τράπεζες θα υποβληθούν στα ίδια stress test με τις άλλες τράπεζες της Eυρωζώνης, επανέλαβε η Νουί, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα για τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να δημοσιευθούν τον Μάιο, προκειμένου η άσκηση αντοχής τους να έχει ολοκληρωθεί πριν λήξει το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας (τον Αύγουστο). 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.