Quantcast
Ψήφος εμπιστοσύνης για την προώθηση των εξαγωγών της χώρας - enikonomia.gr
share

Ψήφος εμπιστοσύνης για την προώθηση των εξαγωγών της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Tιμητικό βραβείο στα «GREEK EXPORTS AWARDS 2017» για το σημαντικό έργο που υλοποίησε στην προώθηση των εξαγωγών της χώρας το 2017 απέσπασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών.



Το 2017 για τον ΣΕΒΤ ήταν μια χρονιά με έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στον κλάδο των εξαγωγών, με αποκορύφωμα την ανάπτυξη ενός εργαλείου που βοηθά ουσιαστικά στη διερεύνηση των ευκαιριών για συνεργασία σε όλο τον κόσμο, καθώς η φήμη των ελληνικών προϊόντων αυξάνεται συνεχώς και η ζήτηση από εισαγωγικές εταιρείες και λιανεμπόρους μεγαλώνει σε παγκόσμιο επίπεδο.



Η νέα, φιλική και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα εξαγωγών που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος σε πέντε γλώσσες, περιλαμβάνει όλα τα ελληνικά εξαγόμενα προϊόντα διατροφής με στόχο να προωθήσει τις εμπορικές σχέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με τις παγκόσμιες αγορές.

Η συνεισφορά του ΣΕΒΤ στις εξαγωγές της χώρας, δεν σταματούν με την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σύνδεσμος σε καθημερινή βάση έχει ένα καθολικό ρόλο ενημερώνοντας τα μέλη του για τις νεότερες εξελίξεις στις εξαγωγές και παρέχοντας υποστήριξη με ποικίλες δράσεις, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών τους και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη αναφορικά με τους νόμους που ισχύουν σε άλλες χώρες, βελτιώνει τις σχέσεις των μελών του με τους ΕΟΥ, αλλά και ανοίγει τον δρόμο στα ελληνικά προϊόντα ώστε να γίνουν πιο αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά.


Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, σημειώνει: «Το βραβείο αυτό τιμά ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο και επιστεγάζει το έργο μας στις εξαγωγές της χώρας. Το 2017 είχαμε θέσει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις της Βιομηχανίας Τροφίμων στο δύσκολο έργο τους για την ανάπτυξη στο εξωτερικό, σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, με νέα εργαλεία αλλά και καθημερινή δουλειά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε με τον ίδιο σθένος και ζήλο τις προσπάθειές μας, με στόχο την περαιτέρω στήριξη της εξωστρέφειας, προσδοκώντας ταυτόχρονα σε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία και στήριξη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το ανθρώπινο δυναμικό των ΟΕΥ».

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.