Quantcast
ΚΕΠΚΑ: Καταγγελίες για υψηλές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - enikonomia.gr
share

ΚΕΠΚΑ: Καταγγελίες για υψηλές χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με εξαιρετικά υψηλές χρεώσεις ήρθαν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ιδιαίτερα όσοι έχουν νυχτερινό τιμολόγιο για θέρμανση, μετά τις νέες χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ, που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 όπως καταγγέλλει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών .

Με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς καταγγέλει ότι ο υπολογισμός του τέλους Υ.Κ.Ω. και ΕΤΜΕΑΡ, πάνω στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με την παράλληλη τρομακτική αύξηση των τιμών υπολογισμού τους και την κατάργηση της κλίμακας 2001Kwh έως 3000kwh αύξησε τους λογαριασμούς δραματικά.

Οπως επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ, οι καταναλωτές παραπονιούνται ότι το Μάιο, που ανακοινώθηκε η αύξηση, η Ρ.Α.Ε. υποσχόταν μειώσεις, στους λογαριασμούς, δεν έκανε καμία αναφορά, στο νυχτερινό τιμολόγιο, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πάθουν «ηλεκτροσόκ», μόλις παρέλαβαν τους λογαριασμούς τους.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην επιστολή του ΚΕΠΚΑ η επιβολή ΦΠΑ πάνω στο τέλος ΥΚΩ και στο τέλος ΕΤΜΕΑΡ, είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται φόρος πάνω σε τέλη και φόρους, συμπληρώνει και προσθέτει:

  • Η υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, δεν μπορεί να μετακυλίεται, στους καταναλωτές, με αυτούς τους εξοργιστικούς όρους. Εάν η Πολιτεία, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και το ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούν να εντοπίσουν τους κλέφτες ηλεκτρικού ρεύματος και να εισπράξουν τα διαφυγόντα κέρδη, όπως μας ανακοίνωσαν, οι καταναλωτές δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιους λογαριασμούς.
  • Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να ανακοινώνει η ΔΕΗ νέες λιγνιτικές μονάδες και οι καταναλωτές να πληρώνουν τέτοια υπέρογκα ποσά, για ανανεώσιμες πηγές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.