Quantcast
SZ: Όλοι περιμένουν τη Γερμανία για το ζήτημα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

SZ: Όλοι περιμένουν τη Γερμανία για το ζήτημα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

“Οι προσδοκίες των υπολοίπων ήταν μεγάλες κατά την άφιξη του Όλαφ Σολτς το πρωί της Παρασκευής”στο Eurogroup της Σόφιας επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στο ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα  στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, ” o διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν προσπάθησε καθόλου να εκπέμψει ενεργητικότητα. Ο Σολτς στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους στον πρωινό ήλιο και είπε με πλήρη ηρεμία ότι στο ζήτημα της Ελλάδας γίνονται τα επόμενα βήματα που εκκρεμούν”.

“Η ηρεμία που εκπέμπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει από τη μια πλευρά κάτι το ευεργετικό. Άλλωστε στα χρόνια της ελληνικής κρίσης υπήρξε ήδη αρκετή αναστάτωση. Από την άλλη όμως ο χρόνος πιέζει. Στις 20 Αυγούστου πρόκειται να ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα. (…) Όμως μέχρι να μπορέσει να ξαναδοθεί η οικονομική ελευθερία στην Αθήνα υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Και αυτά εξαρτώνται καθοριστικά από τη στάση που θα τηρήσει η γερμανική κυβέρνηση”προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Επιπλέον η εφημερίδα του Μονάχου σχολιάζει ότι στο θέμα της ελληνικής κρίσης ” όλοι περιμένουν τη Γερμανία”και επισημαίνει ότι
“Οι Ευρωπαίοι δανειστές ήθελαν αρχικά να συναντηθούν στη Σόφια με υψηλόβαθμους εκπροσώπους του ΔΝΤ προκειμένου να συζητήσουν για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, τελικά δεν έγινε τίποτα. Η γερμανική κυβέρνηση αναζητά ακόμη τη γραμμή της στην πολιτική της έναντι της Ελλάδας”.

Πηγές:Süddeutsche Zeitung- DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.