Quantcast
Σταθάκης: Ως το τέλος του 2018 η ολοκλήρωση των συμβάσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο- Κρήτη - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Ως το τέλος του 2018 η ολοκλήρωση των συμβάσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο- Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

Έως το τέλος του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και δυτικά- νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Αθήνας “Med Petroleum Summit”.

O κ, Σταθάκης παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και East Med, με την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, την κατασκευή νέου πλωτού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των ΕΛΠΕ λέγοντας ότι, μετά την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Δημοσίου και του ομίλου Λάτση, το Δημόσιο θα διατηρήσει το 35% της συμμετοχής στις έρευνες υδρογονανθράκων, όσο δηλαδή είναι και σήμερα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΔΕΥ η διαπραγμάτευση με τις Κοινοπραξίες Total-ExxonMobil-ΕΛΠΕ και Repsol-ΕΛΠΕ προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαίου και θα ακολουθήσει εισήγηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάδειξη του επιλεγέντος αιτούντος, διαπραγματεύσεις, υπογραφή των συμβάσεων, έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατάθεση στη Βουλή για κύρωση. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.