Quantcast
Επίσκεψη του υποδιοικητή της ΤτΕ στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο- Στο επίκεντρο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - enikonomia.gr
share

Επίσκεψη του υποδιοικητή της ΤτΕ στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο- Στο επίκεντρο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

δημοσιεύτηκε:

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρος Μητράκος, επισκέφτηκε τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατόπιν δικού του αιτήματος και ενημερώθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ενημερώθηκε για τις τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ παράλληλα του δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για το ύψος των συναλλαγών, αλλά και για την πορεία των πλειστηριασμών.

Ακόμη, οι συμβολαιογράφοι έκαναν επίδειξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής των πλειστηριασμών στον κ. Μητράκο και του εξήγησαν αναλυτικά τα στοιχεία που κοινοποιούνται, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και τις τεχνικές δικλείδες που διασφαλίζουν την αξιοπιστία και διαφάνεια του συστήματος.

Ο κ. Μητράκος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξήρε τον ρόλο του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία και την πολύτιμη συνδρομή των συμβολαιογράφων στη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Τέλος, ο κ. Μητράκος, «εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία των συμβολαιογράφων που βασίζεται στον σεβασμό του Ελληνικού Συντάγματος και στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.