Quantcast
Τελεσίγραφο Τόμσεν: Το ΔΝΤ χρειάζεται συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Τελεσίγραφο Τόμσεν: Το ΔΝΤ χρειάζεται συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρειάζεται συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο διευθυντής του για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μία συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Τόμσεν. «Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο του Eurogroup του Μαΐου, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας)», προσέθεσε.

«Υπάρχει μία σημαντική μείωση των διαφορών τους τελευταίους μήνες, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόσθεσμα», δήλωσε ο Τόμσεν αναφερόμενος στις συζητήσεις για το θέμα του ελληνικού χρέους. «Αναγνωρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας που υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα, συζητούμε έναν μηχανισμό για παροχή μεγαλύτερης ελάφρυνσης χρέους στην περίπτωση που η ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από αυτή που περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», προσέθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.