Quantcast
Γαλλία: "Η συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους πρέπει να τηρηθεί" - enikonomia.gr
share

Γαλλία: “Η συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους πρέπει να τηρηθεί”

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα φύγει από την ομπρέλα προστασίας μετά τις προόδους που έχει κάνει, μετά τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει εφαρμόσει. Η ελάφρυνση του χρέους συμφωνήθηκε και η υπόσχεση πρέπει να τηρηθεί. Διαφορετικά η Ευρώπη θα απολέσει την αξιοπιστία της», υποστήριξε η επικεφαλής της Γαλλογερμανικής Επιτροπής για ευρωπαϊκά θέματα και η βουλευτής του ευρωπαϊκού γαλλικού κόμματος «La République En Marche, Σαμπίν Τιγιέ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τιγιέ είπε ότι, η « σύνδεση της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας πολύ σωστή πρόταση. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου από την κρίση και θα πρέπει να εμποδιστεί η οικονομική της ασφυξία. Πρέπει να δοθεί μια προοπτική στην Ελλάδα, να βοηθηθεί να βγει από αυτό το αρνητικό σπιράλ».

«Η πίεση από το Παρίσι συμβάλλει τουλάχιστον στο να μπουν στο τραπέζι θέματα όπως η τραπεζική Ένωση και οι επενδύσεις. Από τις συναντήσεις των βουλευτών των δύο κοινοβουλίων μας προκύπτουν μάλιστα ενδιαφέρουσες προτάσεις. Για παράδειγμα στη συνάντηση μας εδώ στο Βερολίνο έπεσε η ιδέα να μπει όριο και στα πλεονάσματα των χωρών, όχι μόνο στα χρέη» η οποία δεν έγινε βέβαια δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες Γερμανούς βουλευτές, «αλλά συζητάμε ανοικτά ακόμα και τέτοιες απόψεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ενώ όσον αφορά στο εάν η γερμανική κυβέρνηση θα αποδεχτεί τις προτάσεις του Πρόεδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν η κ. Τιγιέν είπε ότι, « θα δούμε ποιες μπορούν να χρηματοδοτηθούν και θα τις συζητήσουμε. Η αποδοχή ή μη εξαρτάται από τα κόμματα που συμμετέχουν στον μεγάλο συνασπισμό. Ορισμένοι συμφωνούν, ενώ άλλοι τις απορρίπτουν κατηγορηματικά. Αυτό είναι το πρόβλημα το οποίο πρέπει να επιλύσει η κ. Μέρκελ. Η βούληση υπάρχει, η καγκελάριος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να κινηθεί. Το πρόβλημα όμως με τους Γερμανούς είναι ότι προτιμούν την σταθερότητα σε αντίθεση με τους Γάλλους οι οποίοι είναι πιο διατεθειμένοι να ρισκάρουν…»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.