Quantcast
Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τονίζει η συμπρόεδρος του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ - enikonomia.gr
share

Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τονίζει η συμπρόεδρος του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διότι η πολιτική της αυστηρής λιτότητας δεν προσφέρει τίποτα, επεσήμανε η Έλεν Ιμπερσέαρ, συμπρόεδρος του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, που πρόσκειται στο γερμανικό κόμμα των Πρασίνων.

«Πρέπει να γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διότι η καθαρή πολιτική της αυστηρής λιτότητας δεν προσφέρει τίποτα. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από μια νέα επενδυτική πολιτική, να δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να μπορεί να επενδύει. Να έχει η ελληνική κυβέρνηση την ελευθερία να κάνει δημόσιες επενδύσεις. Για την επίλυση θεμάτων, όπως είναι οι πελατειακές σχέσεις ή η αλλαγή των δομών, πρέπει να είναι οι ίδιοι οι Έλληνες υπεύθυνοι να βρουν τις λύσεις», δήλωσε η κ. Ιμπερσέαρ σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό- προσφυγικό θέμα, η συμπρόεδρος του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ σημείωσε: «Καταρχάς δεν μπορεί να συνεχίσουν η Ελλάδα και η Ιταλία να φέρουν το κύριο βάρος της σωτηρίας και υποδοχής ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου, είτε επειδή διώκονται πολιτικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή δεν είναι αλληλέγγυα Ευρώπη».

Σχετικά με την πρόταση να δίνονται χρήματα σε χώρες που δέχονται πρόσφυγες και να περικόπτονται από όσες αρνούνται, ανέφερε: «Το να διαχωρίσουμε τις ευρωπαϊκές χώρες σε καλές και κακές δεν νομίζω πως βοηθά ιδιαίτερα. Πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις. Αυτό δεν αποκλείει όμως τη διαφορετική αντιμετώπισή τους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.