Quantcast
Σταθάκης: Σε εποικοδομητικό κλίμα ο διάλογος με την Eldorado- Συνάντηση με εργαζομένους των Μεταλλείων Κασσάνδρας - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Σε εποικοδομητικό κλίμα ο διάλογος με την Eldorado- Συνάντηση με εργαζομένους των Μεταλλείων Κασσάνδρας

δημοσιεύτηκε:

Με εκπροσώπους των τριών Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας συναντήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σε σχέση με την επένδυση της Eldorado Gold, στη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ, υποχρεούται να διασφαλίσει ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός, αργυρός και χαλκός, τηρώντας απαρέγκλιτα συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και τους περιορισμούς που επιβάλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και η Απόφαση Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, ο διάλογος με την εταιρεία διεξάγεται σε εποικοδομητικό κλίμα, προσθέτοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.