Quantcast
Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκοψαν οριζόντια 11 φορές τις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκοψαν οριζόντια 11 φορές τις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

«Η αναλογιστική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα για την περίοδο 2016-2070, επιβεβαιώνει ότι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού διασφαλίζει την οικονομική ισορροπία του δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα, οικονομική βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζοντας ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αναλογιστικές μελέτες, ορίζουν ότι αυτές λαμβάνουν υπόψη τα νομοθετικά δεδομένα, όπως ισχύουν κάθε φορά, κατά τον χρόνο της σύνταξης των μελετών.

«Έτσι» σημειώνει το υπουργείο, «ο νόμος 4387/2016 είχε συνοδευτεί κατά την κατάθεσή του στη Βουλή, από αναλογιστική μελέτη, η οποία λάμβανε υπόψη της τις προβλέψεις του νόμου για τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. Η τελευταία αναλογιστική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ως όφειλε, έλαβε υπόψη της τα νομοθετικά δεδομένα σχετικά με την προσωπική διαφορά, όπως αυτά ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξής της, και δεν προκαταλαμβάνει ασφαλώς, μελλοντικές μεταβολές».

Όσον αφορά στην κριτική της αντιπολίτευσης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι κανείς δεν ξεχνά ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-2014, έκοψαν οριζόντια 11 φορές τις συντάξεις από 20% έως και 50% και συνολικά κατά 45 δισ. ευρώ, ενώ παρέδωσαν τα ταμεία με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ».

«Συστήνουμε λοιπόν, στους εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού συστήματος της χώρας, οι οποίοι χρεοκόπησαν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και δηλώνουν οπαδοί της ιδιωτικής ασφάλισης, αντί να κουνάνε το δάχτυλο, να κάνουν αυτοκριτική για τα πεπραγμένα τους και να μην τρομοκρατούν ασφαλισμένους και συνταξιούχους» σχολιάζει το υπουργείο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.