Quantcast
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να λάβετε το φοιτητικό επίδομα- Όροι και προϋποθέσεις - enikonomia.gr
share

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να λάβετε το φοιτητικό επίδομα- Όροι και προϋποθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι την Τρίτη, 3 Ιουλίου του 2018 θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι φοιτητές στη διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (https://ikv-ypotrofies.it.minedu.gov.gr) προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά τη χορήγηση 3.685 προπτυχιακών υποτροφιών σε επιμελείς σπουδαστές της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα αυτό:

-Σε ποιους απευθύνεται

Επιμελείς φοιτητές που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

-Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποτροφίας έχουν οι Έλληνες και Αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών της Χώρας, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

(α) Το κατά κεφαλήν εισόδημα τους κατά το φορολογικό έτος 2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.500 ευρώ βάσει φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2016 στην οποία ο υποψήφιος περιλαμβάνεται ως Υπόχρεος ή Εξαρτώμενο Μέλος.

(β) Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία του ΙΚΥ ή άλλου Δημόσιου ή Ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.

(γ) Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.

(δ) Δεν έχουν μετεγγραφεί σε ΑΕΙ εντός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

(ε) Δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία και δεν τους παρέχεται στέγαση από το ΑΕΙ όπου φοιτούν ή άλλο φορέα.

(στ) Δεν έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου και έχουν επιτύχει στο εξήντα τοις 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, πλην των πρωτοετών.

-Τι χρηματοδοτείται

Οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα 9 μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018) και ανέρχονται σε:

(α) 380 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Κατοικίας τους και

(β) 200 ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν στον Τόπο Κατοικίας τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.