Quantcast
Σας ενδιαφέρει: Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση από την εφορία και ποιοι γλιτώνουν - enikonomia.gr
share

Σας ενδιαφέρει: Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση από την εφορία και ποιοι γλιτώνουν

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις βρίσκονται πολλοί φορολογούμενοι της χώρας επειδή δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τις φορολογικές τους οφειλές.

Σημειώνεται ότι, η κατασχέσεις αυτές θα γίνονται με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θα κατάσχει ακίνητο ακόμη και εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ, αλλά το μέτρο επιβάλλεται για μεγάλες οφειλές, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Ο εισπρακτικός μηχανισμός μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου για οφειλές άνω των 500 ευρώ.

Ειδικά για ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων κατασχέσεις γίνονται άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.


Ωστόσο από την κατάσχεση γλιτώνουν καταθέσεις που υπάρχουν σε ένα και μοναδικό λογαριασμό για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι τα 1.250 ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.