Quantcast
Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει το περιθώριο να μην εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,αναφερόμενη στο θέμα των συντάξεων.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκμπομπή της ΕΡΤ1, ” Καλοκαιρινή Ενημέρωση”,η υπουργός είπε ότι, «ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα και θα δούμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην γίνουν μειώσεις. Εκτιμώ ότι θα τα καταφέρουμε, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλουν οι θεσμοί είναι να τηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως είναι οι ασφαλιστικές, και όχι τα μέτρα που θα παρθούν.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην υπουργική αποφαση που υπέγραψε την Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2018 για την αδήλωτη εργασία λέγοντας ότι σοβαρό και μεγάλο ζήτημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, όπως και η αδήλωτη εργασία, όμως με τη χθεσινή υπουργική απόφαση μπαίνουν τα θεμέλια για την καταπολέμηση τους, όπου δίνεται δικαιοσύνη στον αδήλωτο εργαζόμενο. Ανέφερε ότι εάν ένας εργοδότης έχει αδήλωτο εργαζόμενο τότε θα πρέπει να καταβάλλει ένσημα 3 μηνών ενώ δίνονται κίνητρα ώστε να προχωρήσει σε πρόσληψή του, χωρίς να απολύσει κάποιον άλλον εργαζόμενο.

Ενώ αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους είπε ότι, είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους μας για την περιοδο 2018-2019.

Αναφερόμενη στα επόμενα βήματα είπε υπάρχουν τρεις στόχοι:

-ο πρώτος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θέμα το οποίο ‘ξεκλειδώνει’ μετά τις 20 Αυγούστου,

-ο δεύτερος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία για την εισοδηματική ενίσχυση των Ελλήνων,

-και ο τρίτος η καταπολέμηση της παραβατικότητας στο χώρο της εργασίας, όπως είναι η αδήλωτη εργασία.

Πηγή Πληροφοριών: ΕΡΤ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.