Quantcast
Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης και τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης και τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή

δημοσιεύτηκε:

“Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης” δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικούDER SPIEGEL.

Η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι ο συνδυασμός της διεθνούς κρίσης με την παθογένεια του ελληνικού οικονομικού σχηματισμού ήταν η βασική αιτία της ελληνικής κρίσης και υποστηρίζει ότι τόσο κατά την αφετηρία του σχεδίου διάσωσης, όπου κύριος στόχος ήταν η διάσωση των ξένων τραπεζών, όσο και η υλοποίηση της γνωστής συνταγής του ΔΝΤ για εσωτερική υποτίμηση, η «θεραπεία» που ακολουθήθηκε ήταν σε μεγάλο βαθμό εσφαλμένη.

“Οι συνέπειες ήταν τραγικές, το χρέος εκτοξεύθηκε στα 300 δισ. και η ανεργία στο 28%” υπενθυμίζει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει ότι, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, τα δεδομένα άλλαξαν. “Πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, νομοθετώντας αλλαγές υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας” διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας.

“Έχουμε ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ και τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή” υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες, κάτω από το 20% και, μετά από μία δεκαετία, στην Ελλάδα σημειώνεται ξανά ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα, η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ”επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αξιοποιώντας κάθε χώρο, για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική”.

”Αν αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες, μόνο τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το παρελθόν, αλλά να σκεφτόμαστε με δημιουργικούς τρόπους το μέλλον”, πρόσθεσε η κα Αχτσιόγλου

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.