Quantcast
Γιώργος Τσίπρας: Στη ΔΕΘ θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα- Προτεραιότητα η οικονομική ανάσα της κοινωνίας - enikonomia.gr
share

Γιώργος Τσίπρας: Στη ΔΕΘ θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα- Προτεραιότητα η οικονομική ανάσα της κοινωνίας

δημοσιεύτηκε:

Προτεραιότητα για τον επόμενο χρόνο είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ και η οικονομική ανάσα της κοινωνίας , είπε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας,μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», τονίζοντας παράλληλα ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ”θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα”.

Ο Γ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, βιώσιμο χρέος, και “πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής”.

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι “η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ, να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης”.

“Νομίζω θα έχουμε νέα για αυτό στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα”, όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος στις συντάξειςτόνισε ότι ”αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη”, σημειώνοντας παράλληλα ότι “δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.