Quantcast
Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Η εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαία- Τι είπε για τον Στουρνάρα - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Η εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαία- Τι είπε για τον Στουρνάρα

δημοσιεύτηκε:

Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, με αφορμή την πρώτη ημέρα της εξόδου από τηλήξη του προγράμματος που σημάδεψε μια ολόκληρη ιστορική φάση για την Ελλάδα, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΔημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο κ. Τζανακόπουλος με αφορμή την έξοδο από τα μνημόνια, ανέφερε ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα καθώς εκπνέει το πρόγραμμα του ESM του Αυγούστου του 2015 και περνάμε σε νέα φάση για την οικονομία, την Ελλάδα, την ελληνική κοινωνία συνολικότερα.

Επεσήμανε ότι δεν είναι αναγκαία νέα μέτρα, καθώς δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος αρκετά μεγάλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές υποστήριξης ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί. Σχετικά με το μέτρο περικοπής των συντάξεων τόνισε ότι πρόκειται για μέτρο που λήφθηκε το καλοκαίρι του 2016 στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης και αποτελεί μέρος του γ’ προγράμματος κατά έναν τρόπο. Επανέλαβε ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν είναι αναγκαία και αυτό το γνώριζαν οι θεσμοί το καλοκαίρι του 2017 που ψηφίστηκε το μέτρο.

Όσο για το αν η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε αν χρειάζεται αυτήν τη στιγμή να έχουμε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. “Δεν έχουμε λόγο αυτήν τη στιγμή η χώρα να προβεί σε έξοδο στις αγορές. Από τον ΟΔΔΗΧ προγραμματίζονται έξοδοι γιατί με όσο καλύτερο επιτόκιο δανειζόμαστε τόσο καλύτερα θα είναι τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων” ξεκαθάρισε και υπογράμμισε ότι η πολιτική ελευθερία που θα έχει πλέον η κυβέρνηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που ήταν προηγουμένως. Ωστόσο -επεσήμανε- θα πρέπει να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα για να μην δοθεί η εντύπωση στις αγορές ότι δεν θα συνεχίσουμε με δημοσιονομική πολιτική που είναι συνετή”

Σχετικά με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι “ο κ. Στουρνάρας είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει να δικαιώσει και τη δική του πολιτική πορεία ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Μιλά λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως υπουργός Οικονομικών”.

Ακούστε τι είπε ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Realfm 97.8


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.