Quantcast
ΤτΕ: Σταθερή η ζήτηση και τα κριτήρια χορήγησης δανείων στο τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Σταθερή η ζήτηση και τα κριτήρια χορήγησης δανείων στο τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητη παρέμεινε τόσο η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά της χώρας στο τρίτο τρίμηνο του 2018 όσο και τα κριτήρια χορήγησης τους, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας( ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις, αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Όσον αφορά στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια το τρίτο τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης τους παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2018.

Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το τρίτο τρίμηνο του 2018.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.