Quantcast
Έντονες αντιδράσεις για τη δήλωση Ξαφά σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Έντονες αντιδράσεις για τη δήλωση Ξαφά σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση της Μιράντας Ξαφά σε εκπομπή της ΕΡΤ την Τρίτη ότι τάσσεται υπέρ της περικοπής των συντάξεων, εξηγώντας γιατί θα πρέπει αυτές να μειωθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι δηλώσεις της άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προξενούν έκπληξη και υποστηρίζει ότι “μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές και αντικοινωνικές τοποθετήσεις βγαλμένες απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ”.

Η τοποθέτηση του μέλους της διοικούσας επιτροπής της Δράσης προκάλεσε και την αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου, χαρακτηρίζοντάς την “ανατριχιαστική” μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να την καταδικάσει.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις της άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντας Ξαφά, σχετικά με την ανάγκη περικοπής των συντάξεων δεν προξενούν έκπληξη. Το στέλεχος της Δράσης, που εντάχθηκε ως συνιστώσα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές και αντικοινωνικές τοποθετήσεις, βγαλμένες απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ. Η Μιράντα Ξαφά καθιερώθηκε ως ο άνθρωπος των “ειδικών αποστολών” του αρχηγού της ΝΔ όταν τον Νοέμβριο του 2017, σε συναντήσεις που είχε με επενδυτές στο Λονδίνο, υπονόμευε τη χώρα κινδυνολογώντας για την πορεία της οικονομίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από “μυστικούς” και “φανερούς” συμβούλους και να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που έχει διαψεύσει πλήρως όλα τα καταστροφολογικά του σενάρια».

Η αντίδραση Αντώναρου

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Αντώναρος, έγραψε:

“Παρακολούθησα σήμερα τα όσα ανατριχιαστικά είπε η Μιράντα Ξαφά στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου για το θέμα των συντάξεων όπου επανέλαβε τη θέση της ότι οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν. Επειδή είναι μέλος του κεντρικού οργάνου της Δράσης της οποίας πρόεδρος είναι ο Σκυλακάκης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώ:

1. Ο κ. Μητσοτάκης συμβουλεύεται, έστω και άτυπα, την κ..Ξαφά;

2. Ο κ. Σκυλακάκης έχει για το θέμα των συντάξεων την ίδια άποψη με την κ. Ξαφά;

3. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και να ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΕΙ την κ. Ξαφα σε καμία θέση εδώ η στο εξωτερικό σε περίπτωση εκλογικής του νίκης;

4. Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει ρητά και απερίφραστα τέτοιες αντικοινωνικές τοποθετήσεις;

Στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης δεν πάρει ξεκάθαρη θέση, καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες να αποσύρουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και να τον…μαυρίσουν πριν καν φθάσουμε στις εκλογές”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.