Quantcast
1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group: «Έξυπνες πόλεις και ψηφιακές τεχνολογίες» - enikonomia.gr
share

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group: «Έξυπνες πόλεις και ψηφιακές τεχνολογίες»

δημοσιεύτηκε:

Η πρόκληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη ήταν το θέμα συζήτησης στο έκτο πάνελ του 1ου Συνεδρίου Real Estate.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Δημήτρης Παπαστεργίου Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων, η Δήμητρα Κεχαγιά Δήμαρχος Πεντέλης, ο Νικόλαος Ροδόπουλος π. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Επιστημονικός Σύμβουλος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και ο Λευτέρης Ποταμιάνος Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Αττικής. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος, γενικός διευθυντής του enikos.gr Μάνος Νιφλής.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι «είμαστε σε μια περίοδο που το ψηφιακό κράτος έχει αναπτύξει ταχύτητες και εμείς ως δήμος ακολουθούμε με την ίδια ψηφιακή ταχύτητα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όλη η αυτοδιοίκηση κινείται με ένα κοινό τρόπο. Για ποιον λόγο να έχουμε δύο φόρους ιδιοκτησίας, τον ΕΝΦΙΑ και τον ΤΑΠ. Και μάλιστα με την γραφειοκρατία που κρύβουν. Επίσης ο Δ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι «αλλάζουμε το 100% του δικτύου ύδρευσης. Σε έναν χρόνο θα έχουμε το πιο καινούργιο δίκτυο δρευσης. Στην πόλη μας δεν έχουμε σκουπίδια. Την πόλη όμως την κάνουν και οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι θα αλλάξουμε τις πόλεις μας».

Η Δήμητρα Κεχαγιά Δήμαρχος Πεντέλης επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε τις καλές πρακτικές να τις φέρνουμε και στον δήμο. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να καταφέρουμε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε επίπεδο Real Estate πρέπει να πάμε ένα βήμα παρά πέρα. Θα πρέπει να οδηγήσουμε τους δήμους μας να γίνουν ενεργειακά καλύτεροι, τις κατοικίες μας αλλά και να δοθούν κίνητρα έτσι να αναβαθμίζονται οι περιοχές. Τα ακίνητα έχουν αξία στην Πεντέλη. Αλλά για να συνεχίσουν να έχουν αξία θα πρέπει ο δήμος να έχει μια ατζέντα».

Ο Νικόλαος Ροδόπουλος π. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και Επιστημονικός Σύμβουλος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) ανέφερε ότι «Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο το οποίο να είναι οριζόντιο και μελετημένο και αποδεκτό από κάθε δήμο. Γιατί κάθε δήμος έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική πολιτική προστασία. Όλα αυτά πρέπει να τα θέσουμε σε μια σωστή βάση. Τα Logistics και η ψηφιοποίηση πάνε πακέτο. Οι μεγάλες πόλεις πρέπει να έχουν στρατηγικό σχέδιο».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Ποταμιάνος Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Αττικής τόνισε ότι «πολύ θα ήθελα να αγοράσω ένα ακίνητο στον δήμο Τρικάλων γιατί είναι ένας δήμος τεχνολογικά προηγμένος. Όταν υπάρχουν πόλεις που κάνουν καλύτερη την ζωή των πολιτών παίρνουν αξία τα ακίνητα. Οι πόλεις κάνουν τα ακίνητα και όχι τα ακίνητα την πόλη. Οι αξίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την όψη των πόλεων. Πρέπει να δώσουμε ταχύτητα και αξία στα ακίνητα των πολιτών μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα».

Πλατινένιος χορηγός του συνεδρίου είναι η Prodea Investments, αργυροί χορηγοί η Eurolife FFH και η R.E.D.S. (Εταιρεία του Ομίλου Ελλάκτωρ). Επίσης, χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Alpha Wood Group, Europa, ΔΕΗ, Premia, BriQ, Dimand, Hellenic Public Properties, ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και Revithis & Partners.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.