Quantcast
1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – Ν. Χατζηνικολάου: Ο κλάδος των ακινήτων ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας - enikonomia.gr
share

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – Ν. Χατζηνικολάου: Ο κλάδος των ακινήτων ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα το πρωί το 1ο Συνέδριο Real Estate από τον όμιλο REAL Group, για το Real Estate: «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας», με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων από εμπλεκόμενους κλάδους της οικονομίας. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

της Δήμητρας Πανανού

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει σημαντικούς τομείς της οικονομίας που συνδέονται με τα ακίνητα και να «φωτίσει» τις αλλαγές που σημειώνονται, με τη συμμετοχή σημαντικών φορέων από εμπλεκόμενους κλάδους της οικονομίας και την εμπειρία του ομίλου Real Group στην αντικειμενική κι έγκυρη ενημέρωση.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Εκδότης – Διευθυντής της Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους, τόνισε ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα είθισται να θεωρείται «ατμομηχανή» της εγχώριας ανάπτυξης και ο κλάδος της αγοράς ακινήτων, μαζί με τον κλάδο του τουρισμού να αποτελεί έναν από τους δυο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση και στο ΑΕΠ. «Γι’ αυτό άλλωστε, οι φάσεις ανάπτυξης, σταθεροποίησης ή ύφεσης της οικοδομής συμπίπτουν χρονικά με τις αντίστοιχες περιόδους της ελληνικής οικονομίας», όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνικολάου, «ο τίτλος του Συνεδρίου «Νέα εποχή στην αγορά ακινήτων – Προκλήσεις και προοπτικές της επόμενης μέρας» και η περίοδος που αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Συνέδριο δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα ελπιδοφόρο περίοδο. Σε αυτό συνηγορούν η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, και τα μεγάλα Project που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στην αειφορία και οδηγό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έως το 2030 προβλέπονται έργα συνολικού ύψους 30 δις. ευρώ ή άνω των 4 δις. ευρώ ετησίως».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, «τα προγραμματισμένα και σε εξέλιξη έργα υποδομών κι ανάπλασης, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από ένα ορθά μελετημένο πρόγραμμα, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι νέες υπερσύγχρονες υποδομές στον τουρισμό και σε logistic κτίρια, καθώς και η αξιοποίηση επαγγελματικών ακινήτων που για πολλά χρόνια παρέμεναν στα αζήτητα, συνθέτουν το νέο τοπίο στον κλάδο των κατασκευών, του real estate και της κτηματαγοράς στην Ελλάδα. Ένα τοπίο που αλλάζει με υψηλές ταχύτητες και προμηνύεται, σύγχρονο, καινοτόμο, πράσινο και ποιοτικό».

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Εκδότης – Διευθυντής της Realnews και Πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, επισήμανε ότι «ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί στυλοβάτη της απασχόλησης κι ευελπιστούμε να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση αξιόλογων επενδυτών. Για αυτές τις αλλαγές που σημειώνονται στον κλάδο της κτηματαγοράς και του real estate και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας θα μιλήσουν αξιόλογοι παράγοντες της αγοράς. Τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.