Quantcast
Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Τι είπε για τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Τι είπε για τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι “βιώσιμο”, καθώς, αν μη τι άλλο, το 50% του συνολικού ποσού του έχει χαμηλά επιτόκια, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΣΜ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε οικονομική εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι η πιο δύσκολη περίπτωση, ανάμεσα στις πέντε χώρες της Ευρωζώνης που επλήγησαν από την κρίση και υποστηρίχθηκαν από τον Μηχανισμό, υπήρξε πάντα η Ελλάδα, η οποία δεν παίρνει πλέον χρηματοδοτική βοήθεια.

Την ερχόμενη εβδομάδα, είπε, θα εξεταστεί, στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού ελέγχου εάν τηρούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας.

Για το Brexit

Σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη και πως η ανησυχία βρίσκεται στην πλευρά της Βρετανίας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ ο ίδιος γενικά δεν πιστεύει ότι από το Brexit θα επηρεαστεί πολύ η οικονομία στην Ευρώπη, ώστε να χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση από τον ESM.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ESM είπε ότι ακόμη και αν δεν υπάρξουν άμεσες οικονομικές συνέπειες του Brexit για το ευρώ -το οποίο, είναι σήμερα ασφαλέστερο από ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια- ο ESM θα επηρεαστεί έμμεσα από τις αναταράξεις που θα προκληθούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Για τα πιστωτικά εργαλεία

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε πως, τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει ανάγκη να εφαρμοστεί κάποιο από τα πιστωτικά εργαλεία του σε κράτη -μέλη της ΕΕ, τα οποία θα είχαν χάσει την πρόσβασή τους στις αγορές, και αυτό, κατά την άποψή του καταδεικνύει πως «έχουμε βγει από την κρίση».


Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.