Quantcast
Δίκη - "πιλότος" για τα αναδρομικά - enikonomia.gr
share

Δίκη – “πιλότος” για τα αναδρομικά

δημοσιεύτηκε:

Μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές μάχες σε σχέση με την επιστροφή- ή μη- αναδρομικών από τις περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων θα δοθεί αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση του συνταξιούχου Οδυσσέα Τσολογιάννη ο οποίος δικαιώθηκε αρχικά, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά τις εφέσεις που ασκήθηκαν από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕ. Οι νομικοί τους εκπρόσωποι θα στηρίξουν, όπως αναφέρει η “Δημοκρατία”, την “αλά καρτ” ορθότητα των “κουρεμάτων” του δεύτερου Μνημονίου.

Οι εφέσεις κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης με την οποία ο Οδυσσέας Τσολογιάννης δικαιώθηκε να λάβει συνολικά αναδρομικά ύψους 11.184 ευρώ από τις περικοπές που υπέστη με τους νόμους του 2012 στην κύρια και επικουρική σύνταξή του, αντίστοιχα, θα εκδικαστούν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Εφόσον δεν υπάρξει θέμα αναβολής, από το περιεχόμενο των εφέσεων που έχουν ασκηθεί, προκύπτει ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Δημοσίου, θα υποστηρίξουν ότι κατά περίπτωση, ορθώς εφαρμόστηκαν οι περικοπές των νόμων του 2012. Στην έφεση του ΕΤΕΑΕΠ αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε σχέση με την περίπτωση του εν λόγω συνταξιούχου, ότι οι περικοπές των ανωτέρων νόμων, δεν θίγουν ουσιωδώς την αξιοπρεπή διαβίωσή του και ως εκ τούτου είναι εν προκειμένω συνταγματικές.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Δημοκρατία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.