Quantcast
Τσίπρας: Προοπτική νέων παροχών το 2019 - Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Προοπτική νέων παροχών το 2019 – Ιστορική εξέλιξη η αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Στην προοπτική νέων παροχών το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ιστορική εξέλιξη την αποπληρωμή τμήματος των δανείων που πήρε η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), γιατί διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την ελληνική οικονομία.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2020, όπως δεν μειώθηκαν και οι συντάξεις το 2019. Δεν πρόκειται, είπε, να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρές πολιτικές, αλλά σε πολιτικές ελάφρυνσης.

Υπάρχει, είπε, προοπτική νέου δημοσιονομικού χώρου για το 2019 και πρόσθεσε ότι μετά το ταξίδι του στην Κίνα θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “για να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε, όχι ως δημοσιονομικό αντίδωρο αλλά ως μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης”, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κατάργηση του νόμου που προβλέπει τη μείωση του αφορολογήτου από το 2020, ο οποίος είχε ψηφισθεί μετά από απαίτηση του ΔΝΤ. “Είναι μία σκέψη”, είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την αποπληρωμή του ΔΝΤ δίνεται η δυνατότητα να “διώξουμε” αυτούς που μας οδήγησαν σε λάθος πολιτικές”. “Μπαίνουμε σε μία νέα πίστα” με εμβάθυνση των πολιτικών που εξαγγέλθηκαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι διπλάσιος από αυτό των χωρών της Ευρωζώνης και όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι θετικοί. Πρόσθεσε δε ότι η οικονομία έχει αποθεματικό ρευστότητας δεκάδων δισ. ευρώ και ότι η Ελλάδα δανείζεται με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.