Quantcast
Πετρόπουλος: Αυξήσαμε τις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Αυξήσαμε τις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στατιστικά στοιχεία τα οποία δείχνουν πως οι συντάξεις που καταβλήθηκαν το 2018 είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που καταβλήθηκαν το 2014 κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση γιατί δεν θα χρειαστεί” καθώς το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Πετρόπουλος:

Η μέση σύνταξη γήρατος το 2014 ήταν 953 και το 2018 ήταν αυξημένη κατά 20 ευρώ.

Η μέση σύνταξη γενικά το 2014 ήταν 711 ευρώ και πέρσι είχε φτάσει τα 724.

Η επικουρική από τα 169 ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 έφτασε τα 172 ευρώ το Δεκέμβριο του 2018.

Μάλιστα κάλεσε τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση να δει τα στοιχεία αυτά στο σύστημα “Ήλιος”. Παίρνοντας το λόγο ο “γαλάζιος” βουλευτής σχολίασε πως “κάνατε μία τρομακτική δήλωση, ότι αυξάνονται οι συντάξεις”.

Όσον αφορά στις οφειλές ο υφυπουργός απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως μόνο 4.000 ολοκλήρωσαν τη ρύθμιση που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και μόνο 6.000 παραμένουν σε αυτή. Την ίδια στιγμή- όπως είπε- 8.000 ολοκλήρωσαν τη ρύθμιση που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν ενεργοί 58.000.

Η συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για τη ρύθμιση των οφειλών σε εφορίες, ταμεία και δήμους διεξάγεται στον απόηχο της πρωτοφανούς σύγκρουσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές ολοκληρώνεται σήμερα και την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται στην Ολομέλεια με στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Μαΐου.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.