Quantcast
Τσακαλώτος: Αρχίζει να φαίνεται στην τσέπη των πολιτών η έξοδος από τα Μνημόνια - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Αρχίζει να φαίνεται στην τσέπη των πολιτών η έξοδος από τα Μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως την έναρξη απεικόνισης στην τσέπη των πολιτών της εξόδου από τα Μνημόνια χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και τις συντάξεις χηρείας στο οποίο εντάχθηκαν οι τροπολογίες με το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο (μείωση ΦΠΑ, 13η σύνταξη κ.λπ.) από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Με αυτό το νομοσχέδιο και με τις τροπολογίες καταλαβαίνουμε ότι σιγά σιγά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα δουν στην τσέπη τους την έξοδο από το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος καλώντας την αντιπολίτευση να παραδεχθεί ότι από τον περασμένο Αύγουστο δεν υπάρχει τομέας στον οποίο να μην έχει υπάρξει ενίσχυση. «Θέλετε να μιλήσουμε για τα νέα ζευγάρια που τώρα μπορούν να πάρουν επιδότηση στέγασης; Για την ανεργία; Για την ενεργειακή φτώχεια και τους ανθρώπους που βοηθάμε σε αυτό; Για τους μικρομαγαζάτορες; Επειδή βγήκαμε από την κρίση και το Μνημόνιο αντιμετωπίζουμε βασικά προβλήματα κρίσης”, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι το αφήγημα της περί πτώσης της κυβέρνησης διαψεύσθηκε επειδή η Ν.Δ αδυνατούσε να κατανοήσει ότι υπήρχε σχέδιο για έξοδο από την κρίση : «Δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα και ότι πολλά κομμάτια του ελληνικού λαού δεν υποφέρουν.Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αν έχεις χάσει το 1/4 του ΑΕΠ; Αυτές οι τροπολογίες εντάσσονται σε ένα σχέδιο που έχει και δημοσιονομικό και κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Με αυτό θα πάμε στις ευρωεκλογές, με αυτό θα κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές», κατέληξε.

Για ακόμα μια φορά, μια ακόμα ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή διανθίστηκε από χιουμοριστικά στοιχεία με τον κ. Τσακαλώτο να δηλώνει μακαρονάς. «Ιδιαίτερα θετικό για εμάς τους μακαρονάδες η μείωση του ΦΠΑ στα ζυμαρικά» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στα δημητριακά παραδέχθηκε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν πολλοί υπέρ της υγιεινής διατροφής.

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.