Quantcast
Τι αλλάζει στις προμήθειες για αναλήψεις μέσω ΑΤΜ άλλων τραπεζών - Πότε θα ισχύσει ο νέος κανονισμός - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει στις προμήθειες για αναλήψεις μέσω ΑΤΜ άλλων τραπεζών – Πότε θα ισχύσει ο νέος κανονισμός

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες θα είναι οι προμήθειες για όσους κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών μέσα στο καλοκαίρι. Η προμήθεια θα κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ και θα είναι ανάλογα με το ποσό ανάληψης.

Ο νέος κανονισμός της Visa, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης. Ουσιαστικά οι τράπεζες θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους προκειμένου οι χρεώσεις να είναι ίδιες και για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους, τουρίστες που κάνουν αναλήψεις. Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 20η Ιουλίου.

Η νέα χρέωση δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην ΕΕ. Ωστόσο, βασίζεται πάνω στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε. που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.


Σημειώνεται ότι σήμερα η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας κυμαίνεται από 1,3 έως 2,2 ευρώ ανάλογα με το ύψος της, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα που χρησιμοποιείται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.