Quantcast
Στην Αθήνα ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια - Τι θα συζητήσει με τους τραπεζίτες - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ένρια – Τι θα συζητήσει με τους τραπεζίτες

δημοσιεύτηκε:

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Αντρέα Ένρια προκειμένου να συναντηθεί με την εποπτεία, τη διοίκηση της ΤτΕ και τους Έλληνες τραπεζίτες.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν μεταξύ άλλων, η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αδύναμη κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών αλλά και η διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μοντέλου λειτουργίας του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών έχουν μειωθεί μέχρι στιγμής κατά 25,4 δισ. ευρώ, ενώ αβέβαιη θεωρείται η είσπραξη επιπλέον 25 δισ. ευρώ. Ενώ για να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει να αυξηθούν τόσο οι πωλήσεις δανείων όσο και οι ρυθμίσεις δανείων.

Στη συνάντηση με τον κ. Ένρια, από τους εκπροσώπους των τραπεζών θα συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΕΤ, Κώστας Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Eurobank) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha), καθώς και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΕΤ, Θεόδωρος Καλαντώνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.