Quantcast
Αρχίζει η μάχη για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα - Στην Αθήνα οι θεσμοί στις 23 Σεπτεμβρίου - enikonomia.gr
share

Αρχίζει η μάχη για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα – Στην Αθήνα οι θεσμοί στις 23 Σεπτεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Νέα ανάλυση βιωσιμότητας χρέους αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση από τους θεσμούς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ευνοϊκές εξελίξεις στην αγορά ομολόγων μετά την πτώση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Με αυτό το όπλο σε συνδυασμό με υψηλότερες επιδόσεις ανάπτυξης μέσω μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαπραγματευθεί στον κατάλληλο χρόνο τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Οι διαθέσεις των θεσμών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις 23 Σεπτεμβρίου όταν για ακόμη μια φορά οι επικεφαλής θα βρεθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.
Η κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα θα ζητήσει από τους δανειστές να “τρέξουν” με βάση τα νέα δεδομένα την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, με άλλες παραδοχές ανάπτυξης και κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, αναμένεται το τελευταίο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου μετά την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.