Quantcast
Βρούτσης: Με παρακράτηση 20% οι “χρυσές συντάξεις” - Επανερχόμαστε στην κανονικότητα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Με παρακράτηση 20% οι “χρυσές συντάξεις” – Επανερχόμαστε στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις τροπολογίες, που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τις έφερε “στο παρά πέντε”, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Βρούτσης εξήγησε αναφορικά με τις “χρυσές συντάξεις”, πως έπρεπε να μπει πλαφόν ώστε να μην πληρωθούν αυτές στις 25 Αυγούστου, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο και ανήθικο και η κοινωνία δεν θα το άντεχε, όπως είπε. Διαβεβαίωσε ότι κανείς απ’ αυτούς τους συνταξιούχους δεν θα δει αυξήσεις στη σύνταξή του εξαιτίας του νέου πλαφόν και διευκρίνισε πως όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με παρακράτηση 20% κάθε μήνα, εφεξής. “Αναζητούμε με ήπιο τρόπο 20% παρακράτηση κάθε μήνα από τη σύνταξή τους”, είπε ο υπουργός Εργασίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί ένα χρόνο “σιωπούσε” για το ζήτημα αυτών των συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης πέρασε στην αντεπίθεση και σχετικά με τις δύο άλλες διατάξεις, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για “ανοσιουργήματα” που ψηφίστηκαν παραμονές εκλογών. Όπως ανέφερε, οι διατάξεις της ΝΔ επαναφέρουν το εργασιακό καθεστώς στον Μάιο του 2019 και απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε το ερώτημα “δηλαδή 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με τον ΣΕΒ;. Αφού είναι τόσο ευαίσθητος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έφερε αυτές τις διατάξεις στις αρχές της διακυβέρνησής του; Πρόκειται για πολιτική υποκρισία”, πρόσθεσε. Σχετικά με τη διάταξη για τον βάσιμο λόγο απόλυσης, είπε πως “έχουμε στόχο να διασφαλίσουμε τον εργαζόμενο, να έχει τις μεγαλύτερες αμοιβές, να μειώσουμε την ανεργία”, είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: “Επανερχόμαστε στην κανονικότητα”.

Σημείωσε, τέλος, πως ήταν “υποχρεωμένος” να φέρει τις τροπολογίες χθες στη Βουλή, καθώς δεν μπορούσε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρωθούν οι “χρυσές συντάξεις” και δεν μπορούσε να αφήσει να “τρέχουν” οι απολύσεις.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.